Ганаш – важливий компонент багатьох десертів. Це чудовий засіб для оздоблення тортів, пирогів та макарунів. Також із ним можна приготувати трюфельні цукерки.
Цікаво Що приготувати з курячого фаршу: оригінальні страви, які оцінять навіть гурмани
Для ідеального ганашу потрібні добірні продукти. Що менше какао в шоколаді, то світліший та солодший буде крем. Отже, колір та смак емульсії ви регулюєте самі.
Незамінний компонент для десерту / Фото pexels
Вибираючи крем для ганаша, звертайте увагу на жирність вершків. Для найкращого результату варто обрати 30% або 36% продукт.
Шоколад з вершками можна розчинити кількома способами: залити шоколад гарячими вершками, розчинити в мікрохвильовій печі або на пару.
Чудова консистенція / Фото pinterest
Розтоплюючи інгредієнти в мікрохвильовій печі, не забудьте встановити найнижчу або середню потужність і помішувати шоколад кожні 20 – 30 секунд, щоб він не пригорів.
При розчиненні на пару стежте за тим, щоб вода не сильно кипіла і не потрапляла в ємність з шоколадом. Розтоплюючи шоколад в каструлі, обов’язково встановіть слабку потужність конфорки, щоб шоколад не пригорів до дна посуду.