Улюблені цукерки з дитинства тепер можна приготувати у вигляді торта. А ще цей рецепт без борошна та випікання.

Читайте також Три легкі страви азійської кухні: локшина з курячими стегнами, неми та рис з крильцями

Перед використанням курячих яєць, розділяння їх на білки та жовтки – обов'язково ретельно промийте їх содою та мильними засобами, щоб знищити бактерії.

Торт "Пташине молоко" за 15 хвилин

  • Час: 15 хвилин (1 – 2 години на застигання)
  • Порції: 6 – 8


Скриншот з відео

Приготування:

  1. Розділіть печиво Орео: окремо печиво, окремо начинка.
  1. Подрібніть печиво в крихту за допомогою блендера. Змішайте з розтопленим вершковим маслом.
  1. Перекладіть масу з печива в круглу форму діаметром 18 сантиметрів. Не забудьте вкрити борти форми ацетатною стрічкою.
  1. Окремо збийте білки до пишної маси. Невеликими порціями додавайте цукрову пудру та продовжуйте збивати до стійких піків.
  1. Розведіть желатин водою так, щоб він повністю розчинився.
  1. Влийте желатин до білкової маси та перемішайте.
  1. Готову масу вилийте на сформований корж та відправте в холодильник на 1 – 2 години.
  1. Розтопіть на паровій бані шоколад та вершкове масло.
  1. Залийте готовою шоколадною масою готовий торт та знову охолодіть.
  1. Прикрасьте його начинкою, що залишилася з печива Орео.
  1. Наріжте торт порційними шматками та подавайте до столу. Смачного!

Відеорецепт приготування торта "Пташине молоко" без випікання: