Ситно та смачно: рецепт овочевого рагу

14 червня 2024, 22:23
Читать новость на русском

Джерело:

smaker

Літо – найкраща пора року для овочевого рагу. Ви можете знайти всі інгредієнти для цієї поживної страви у своєму саду чи найближчому продуктовому магазині.

Рагу можна поєднувати з дерунами, картопляними галушками, хлібом з маслом, або ж їсти його окремо. Якщо у вас залишиться порція рагу, додайте склянку бульйону і змішайте овочі блендером – на наступний день у вас вийде смачний суп.

Цікаво Він просто мусить бути у вашому холодильнику: готуємо заморожений йогурт з полуниці

Овочеве рагу

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Така смакота / Фото smaker

Інгредієнти:
– 1 цукіні;
– 2 червоних перці;
– 4 – 5 помідорів або банка консервованих помідорів (приблизно 400 грамів);
– 4 – 5 картоплин;
– 1 біла цибуля;
– 3 зубчики часнику;
– 2 морквини;
– свіжа зелень кропу або петрушки;
– 1 столова ложка соєвої олії та бальзамічного оцту (за бажанням);
– 1 столова ложка оливкової або вершкового масла;
– сіль і перець до смаку;
– дрібка цукру.

Приготування:

  1. Почніть з бланшування помідорів у окропі, після чого остудіть їх і зніміть шкірку. Наріжте очищені помідори кубиками. Картоплю, цукіні та моркву почистіть і також наріжте кубиками. Перець почистіть від насіння і наріжте аналогічно. Цибулю та часник почистіть і дрібно наріжте.
  2. Промийте і підготуйте сковороду з розігрітою олією. Спочатку обсмажте цибулю та часник до золотистого кольору.
  3. Додайте картоплю і моркву, перемішайте і смажте під кришкою кілька хвилин. Потім додайте помідори, перець та цукіні.
  4. Якщо віддаєте перевагу більш рідким стравам, додайте ложку бальзамічного оцту та соєвого соусу.
  5. Тушкуйте овочі до м’якості, періодично перемішуючи. В кінці приправте гуляш сіллю, перцем і трохи цукру до смаку.
  6. Подавайте страву гарячою, посипану свіжим нарізаним кропом.

Це дуже смачно: як приготувати вино з черешні.