Середа – маленька п'ятниця. То чом би не приготувати з цієї нагоди смачні домашні бургери? Чудова ідея, правда ж?

Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою

Гострі бургери з курятиною та соусом шрирача

  • Час: 4 години 30 хвилин
  • Порції: 6


Фото Damn delicious

Приготування:

  1. Приготуйте маринад: у великій мисці з'єднайте розтоплене вершкове масло, огірковий розсіл та шрирачу.

  2. Покладіть у маринад м'ясо курячих стегон, гарненько перемішайте й залиште на 4 – 8 годин.

  3. В окремомій посудині змішайте борошно, кукурудзяне борошно, розпушувач, каєнський перець, 2 чайні ложки солі і 2 чайні ложки перцю. Вийміть курку з маринаду і дайте стекти надлишку. Потім занурте в борошняну суміш, потім у масляну суміш і знову в борошняну суміш, притиснувши до основи.
  4. Нагрійте олію у великій каструлі або фритюрниці. Коли температура олії сягне 180 градусів – можна смажити.
  1. Смажте м'ясо до золотавої скоринки, періодично перевертаючи, 4 – 5 хвилин. Перекладіть на деко з решіткою.


Фото Damn delicious

  1. У невеликій мисці змішайте майонез та шрирачу.
  1. Для подачі:
  • змастіть половинку булочки майонезом та соусом шрирача;
  • покладіть зверху курку;
  • далі – нашатковану капусту;
  • на неї – кружальця огірків;
  • накрийте другою половинкою булочки.
  1. Готові бургери одразу подавайте до столу.


Фото Damn delicious

Смачного!