Аджика – кашоподібна гостра закуска з різноманітних овочів, яку часто готують на зиму. Її можна додавати у страви, намазувати на звичайний хліб чи подавати до м'яса.
Читайте також Смачно та збалансовано: чим наповнити ланч бокс у школу та на роботу
Серед безлічі різноманітних рецептів ми обрали той, який точно сподобається кожному. За рецептом українського шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка зимова консервація вийде на 100%.
Рецепт аджики по-українськи
- Час: 1 година
- Порції: 8
Приготування:
- Ретельно промиваємо овочі, чистимо за необхідністю та видаляємо плодоніжки. Всі овочі нарізаємо довільними шматками, які поміщаються в м’ясорубку.
Приготування аджики / Фото Клопотенка
- Перекручуємо все через м’ясорубку в одну велику миску або відразу в велику каструлю, в якій будете варити аджику.
- Овочеву суміш відправляємо варитись її на середній вогонь, вливаємо до неї соняшникової олії. Додаємо цукру та солі. Варимо 40 хвилин після закипання, періодично помішуючи. Кришкою не накриваємо.
Приготування аджики / Фото Клопотенка
- За 10 хвилин до закінчення приготування вичавлюємо в каструлю 10 зубчиків часнику, додаємо чорного меленого перцю та чилі і лаврові листи. Перемішуємо та продовжуємо готувати.
- Тим часом стерилізуємо банки та кришки.
Приготування аджики / Фото Клопотенка
- Вливаємо оцту, перемішуємо, знімаємо з вогню та одразу розливаємо аджику по банках.
- Закривайте щільно кришками twist-off або звичайними металевими. Залиште банки з аджикою остигати за кімнатної температури, а потім зберігайте до року в прохолодному місці.
Смачного!