30 хвилин і можна їсти: як приготувати баклажанну ікру
11 вересня 2023,
10:17
Читать новость на русском
Джерело:
Євген КлопотенкоВ сезон баклажанів ми пропонуємо вам не тільки робити заготовки на зиму, а й насолоджуватися смаком овочів тут і зараз. Чому б не приготувати на закуску баклажанну ікру? У нас є відмінний рецепт.
Баклажанна ікра – відмінна закуска до столу. Її можна подавати окремо, або до основних страв. Намажте її на хліб та отримаєте смачні бутерброди за лічені хвилини.
Читайте також Смачно та збалансовано: чим наповнити ланч бокс у школу та на роботу
Рецепт баклажанної ікри
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
– 1 баклажан;
– 2 солодких перці;
– 3 зубчики часнику;
– 1 невеликий помідор;
– 5 грамів олії;
– 5 грамів вершкового масла;
– сіль;
– чорний мелений перець.
Приготування:
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Деко для запікання вкриваємо пергаментом, скроплюємо олією та викладаємо баклажани, перці і помідор. Чистимо зубчики часнику та теж викладаємо до овочів.
- Запікаємо все разом протягом 15 – 20 хвилин.
- Дістаємо овочі з духовки і даємо їм охолонути. Знімаємо шкірку з овочів, з перцю видаляємо насіння.
- Перебиваємо овочі в чаші блендера, щоб вони поєдналися. Додаємо вершкове масло, сіль і перець до смаку. Якщо любите жирнішу ікру, додайте більше масла. Ще раз перебийте ікру, тепер уже до однорідної текстури.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати тушковану капусту, яку мами.