Окрім рецепта, Євген Клопотенко розповів й історію балаклійських оладок. Якщо ви ще її не чули, ми радо поділимося нею словами автора.

Читайте також Просте рішення для вечері в родинному колі – гомілки з рисом у духовці

"Коли українські військові звільнили Балаклію, люди виходили їх зустрічати з обіймами і пригощати їжею, яку мали. Пані Наталя, що запропонувала військовим оладки, розчулила тоді всю Україну. Люди, які були в окупації, гуртувалися і мали готувати собі їжу на вогнищі, готові поділитися останнім, бо українці. І це прекрасно", – розповів шеф-кухар.

Сам Євген вирішив особисто розпитати пані Наталю про рецепт тих оладок. Він подзвонив жінці та готував їх під пильним керівництвом жінки.

Я поспілкувався з пані Наталею телефоном, щоб випитати саме той автентичний рецепт її оладок. Вона телефоном розповідала, а я готував. Вийшло дуже тепло і смачно,
– додав Євген.

Рецепт балаклійських оладок

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Прогрійте кефір та додайте соду з цукром. Коли з'являться бульбашки – влийте олію та всипте заздалегідь просіяне борошно.
  • Замісіть тісто (консистенція густої сметани). Відставте його на 15 хвилин.
  • Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії та обсмажуйте оладки з обох сторін до готовності.
  • Подавайте оладки зі сметаною, домашнім варенням або згущеним молоком.

Смачного!