Банановий хліб – це проста та смачна домашня випічка. Її можна прирівняти до кексу, адже вона солодка. Взимку такий хліб стане чудовим варіантом до сніданку чи перекусу.

Читайте також Економимо світло: 3 готові ідеї для смачних страв нашвидкуруч

Для бананового хліба чудово підходять перестиглі фрукти, адже чим м’якше вони будуть – тим смачніше буде випічка. Заморозьте ті банани, які вже скоро потрібно буде викинути, щоб в будь-який час приготувати домашній смаколик.

Рецепт бананового хліба

  • Час: 65 хвилин
  • Порції: 4 особи

Приготування:

  • Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукром за допомогою міксера. Додаємо яйця і знову збиваємо.
  • Слідом додаємо подрібнені банани, якщо вони заморожені – заздалегідь дістаньте їх з морозилки.
  • Всипаємо просіяне борошно з содою, частину шоколаду. Іншу частину залишаємо для того, щоб посипати зверху бананових хліб.
  • Готове однорідне тісто виливаємо в підготовлену форму (заздалегідь змащену маслом і присипану борошном).
  • Випікаємо при 180 градусах близько години. Кекс має залишитись досить вологим.
  • Дістаємо з духовки, даємо трішки охолонути і вже тільки тоді дістаємо з форми.

Смачного!