Особливістю битих огірків є не тільки їхній смак, а й швидкість приготування. Їсти їх можна відразу, а не чекати місяцями, поки вся ця справа замаринується. Виходить надзвичайно смачно, трішки пікантно.

Читайте також Для літніх вечорів: салат з курячими стріпсами, грушею і сиром

Така закуска підійде як до звичайно картоплі чи м'яса, так і до святкових страв.

Рецепт битих огірків

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  • Розмір та форма огірків не має значення. Ви можете сформувати їх як довгими і грубими смужками, так і невеликими довільними шматочками.
  • Бити огірки ми не будемо, щоб вони не перетворилися на пюре. Ми зробимо так, як роблять у ресторанах – роздавимо їх ножем.
  • Натискаємо ножем так, щоб тріснула шкіра огірка, перевертаємо огірок на 90 градусів і знову давимо. Так треба зробити 2 – 4 рази. Потім нарізаємо.
  • Нарізані огірки скидаємо в тару, добре солимо і перемішуємо.
  • Дрібно нарізаємо часник, і улюблену зелень (смакує з кінзою).
  • Скидаємо часник із зеленню в тару для соусу і заливаємо туди соєвий соус, рисовий оцет, цукор, олію та соус солодкий чилі. Останній можна замінити великою кількістю цукру та невеликою кількістю гострого перцю.
  • Перемішуємо до розчинення цукру та пробуємо заправку.
  • Тепер з огірків зливаємо воду, заправляємо нашою заправкою та перемішуємо. При подачі можна посипати кунжутом.

Смачного!