Булочки з маком – одна з улюблених випічок родом з дитинства. Їх часто давали до сніданку в дитячому садочку, у школі та продавали навіть у найближчій булочній буля дому.

Читайте також Під силу навіть аматору: курячий шашлик з сезонними овочами за лічені хвилини

Аби знову відчути цей неповторний смак дитинства радимо не гаяти часу, та вже сьогодні приготувати їх для цілої сім'ї.

Рецепт булочок з маком

  • Час: 2 години
  • Порції: 16 штук

Приготування:

  • У глибоку миску просіюємо 300 грамів борошна, додаємо цукор, сіль, дріжджі і перемішуємо. В окремій мисці поєднуємо тепле молоко, яйце, розтоплене вершкове масло та олію. Додаємо рідкі інгредієнти до сухих та добре перемішуємо.
  • Поступово просіюємо борошно, що залишилося, і замішуємо м'яке еластичне тісто (борошна може піти як більше, так і менше, головне, не забити його – воно повинно бути дуже м’яким).
  • Кладемо його у глибоку миску, накриваємо харчовою плівкою, рушником і прибираємо в тепле місце на 30 – 40 хвилин. ⠀⠀
  • Обминаємо тісто, що піднялося, ділимо на дві частини і кожну максимально тонко розкочуємо у прямокутник.
  • Кожен прямокутник тіста змащуємо половиною макової начинки (500 грамів) і щільно згортаємо в рулет. Кожен рулет розрізаємо ниткою на вісім рівних частин.
  • Кладемо булочки на лист з пергаментом, накриваємо харчовою плівкою, рушником і прибираємо в тепле місце на 15 – 20 хвилин.
  • Після цього випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 20 – 30 хвилин.

Смачного!