Шоколадний пиріг з грушами – відмінний варіант домашньої випічки, яку зможе приготувати кожен: початківець чи професіонал. Подавайте його до сніданку чи на перекус, до чаю чи кави. Він ідеально пасуватиме до будь-якого столу.
Читайте також Смачно та збалансовано: чим наповнити ланч бокс у школу та на роботу
Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою, а можна подати з кулькою холодного морозива.
Рецепт шоколадного пирога з грушами
- Час: 50 хвилин
- Порції: 6
Приготування:
- До яєць додаємо дрібку солі та збиваємо міксером одну хвилинку. Далі додаємо цукор та ванілін, збиваємо до побіління маси.
- Вливаємо молоко та олію. Просіюємо борошно з какао та додаємо розпушувач. За допомогою лопатки поєднуємо всі інгредієнти до однорідності.
- Три грушки нарізаємо кубиками, додаємо до тіста разом з чорним шоколадом, перемішуємо.
- Переливаємо тісто в форму для запікання, вирівнюємо поверхню та викладаємо нарізані скибками грушки.
- Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 – 50 хвилин. Готовність перевіряємо деревʼяною паличкою (вона має вийти повністю суха).
- Подаємо пиріг з цукровою пудрою, або морозивом.
Смачного!