Ще більше начинки: готуємо улюблені булочки з дитинства
13 вересня 2023,
10:02
Читать новость на русском
Джерело:
Валерія ВелігураЩо може бути краще, ніж одного холодного осіннього вечора налити собі склянку молока, взяти дуже макову булочку і насолоджуватися смаками дитинства? Правильно, нічого! ⠀
Булочки з маком – одна з улюблених випічок родом з дитинства. Їх часто давали до сніданку в дитячому садочку, у школі та продавали навіть у найближчій булочній буля дому.
Читайте також Під силу навіть аматору: курячий шашлик з сезонними овочами за лічені хвилини
Аби знову відчути цей неповторний смак дитинства радимо не гаяти часу, та вже сьогодні приготувати їх для цілої сім'ї.
Рецепт булочок з маком
- Час: 2 години
- Порції: 16 штук
– 450 – 500 грамів борошна;
– 15 грамів живих або 5 грамів сухих дріжджів;
– 50 грамів цукру;
– дрібка солі;
– 200 грамів молока;
– 1 яйце;
– 30 грамів вершкового масла;
– 30 грамів олії.
Для начинки:
– 1 кілограм макової начинки.
Приготування:
- У глибоку миску просіюємо 300 грамів борошна, додаємо цукор, сіль, дріжджі і перемішуємо. В окремій мисці поєднуємо тепле молоко, яйце, розтоплене вершкове масло та олію. Додаємо рідкі інгредієнти до сухих та добре перемішуємо.
- Поступово просіюємо борошно, що залишилося, і замішуємо м'яке еластичне тісто (борошна може піти як більше, так і менше, головне, не забити його – воно повинно бути дуже м’яким).
- Кладемо його у глибоку миску, накриваємо харчовою плівкою, рушником і прибираємо в тепле місце на 30 – 40 хвилин. ⠀⠀
- Обминаємо тісто, що піднялося, ділимо на дві частини і кожну максимально тонко розкочуємо у прямокутник.
- Кожен прямокутник тіста змащуємо половиною макової начинки (500 грамів) і щільно згортаємо в рулет. Кожен рулет розрізаємо ниткою на вісім рівних частин.
- Кладемо булочки на лист з пергаментом, накриваємо харчовою плівкою, рушником і прибираємо в тепле місце на 15 – 20 хвилин.
- Після цього випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 20 – 30 хвилин.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати шоколадний пиріг з грушами.