Деруни в горщику – давня страва української кухні. Якщо ви ніколи не готували їх в духовці з м'ясом, обов'язково спробуйте – це дуже смачно.

Читайте також Апетитний курячий шашлик – хіт літнього сезону: як його приготувати з овочами

Подавайте їх до столу обов'язково гарячими, адже так ви відчуєте не тільки неперевершений смак, а й аромат.

Рецепт дерунів в горщику

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Для засмажки розігріваємо сковорідку з олією та обсмажуємо шматочки свинини до золотавої скоринки.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву – півмісяцями або дрібною соломкою.
  • Додаємо овочі в сковорідку зі свининою, злегка обсмажуємо. Накриваємо все кришкою і тушкуємо 10 – 15 хвилин.
  • Для дерунів натираємо картоплю й цибулю на дрібній тертці. Додаємо яйце, борошно, вершки, сіль і перець. Добре перемішуємо та обсмажуємо деруни на сковорідці з олією з обох боків до рум'яної скоринки.
  • Викладаємо готові деруни в горщики (по 5 – 6 штук у кожен), чергуючи шарами із м’ясом та овочами.
  • Для соусу змішуємо сметану з вершками, присмачуємо спеціями і поливаємо страву.
  • Затираємо все сиром та запікаємо в духовці при 200 градусах 15 – 20 хвилин.
  • Можна викласти деруни на тарілочку, а можна їсти просто з горщика.

Смачного!