Закуска з баклажан, або бабагануш – одна з найпопулярніших страв в Східній кухні. Якщо простими словами, це запечені баклажани з кунжутною пастою тахіні та часником.

Читайте також Для літніх вечорів: салат з курячими стріпсами, грушею і сиром

Хоч зараз її можна придбати вже готову в магазині, але домашня в рази смачніша.

Рецепт закуски з баклажанів

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • ️Баклажани запікаємо при 220 градусах 30 хвилин.
  • ️Охолоджуємо і загортаємо в харчову плівку. Відрізаємо кінчик баклажана і вичавлюємо м'якоть.
  • ️Баклажанну м'якоть можна збити блендером або розтовкти виделкою. Додаємо решту інгредієнтів, присмачуємо спеціями і подаємо до столу.

Смачного!

Щоб зробити тахіні візьміть смажений кунжут і просто збийте його в блендері. Додайте трішки олії, щоб зернятка краще подрібнились.