Міжнародний день молоді відзначають 12 серпня, інформує 24 Канал. У 2023 році ця дата припадає на суботу, а тому кожен зможе відкласти буденні справи та долучитись до відпочинку просто неба.
До теми Відпочинок без зайвої мороки: апетитна курочка з овочами
З "Апетитною" все АП! І готово
Та не варто думати, що підготовка до барбекю – непосильна справа, адже завдяки важливому лайфхаку кожен зможе організувати відпочинок зі смачними стравами всього за лічені хвилини. Весь секрет – у ТМ "Наша Ряба Апетитна", яка підкорила українців не лише великим вибором свіжомаринованої курочки, але й простотою її приготування.
Так, хітом літнього сезону є курячі шашлики. Тим, хто віддає перевагу пікантнішим маринадам, рекомендуємо зупинити вибір на шашлику з м'яса стегна, який поєднує кислинку томатів та пряність базиліку. Водночас поціновувачі класики знайдуть у лінійці бренду шашлик із філе зі смаком зелені і цибулі.
При цьому у ТМ "Наша Ряба Апетитна" подбали, щоб якісна курочка уже була розділена на потрібні шматочки, а спеції гармонійно доповнювали їх. Тож все, що вам залишиться зробити – це дістати свіжомариноване мʼясо з упаковки і відправити його на мангал. Якщо ж погода зіпсується – не засмучуйтесь: соковитий шашлик зі скоринкою можна приготувати і в духовці.
А як це зробити та які сезонні овочі створять ідеальне комбо з курятиною – ділимось у покрокових рецептах.
Рецепт курячого шашлику з солодким перцем
- Час: 35 хвилин
- Порції: 4
Курячий шашлик із червоним перцем – ідеальне комбо / Фото Shutterstock
Приготування:
Миємо перці та очищаємо серединки від кісточок. Нарізаємо їх довільними шматочками та змащуємо олією. За бажанням присмачуємо сіллю.
На шпажки або шампури нанизуємо шашлик з філе, чергуючи м'ясо з перцями.
Запікаємо на мангалі 25 хвилин або у розігрітій духовці при 180 градусах 30 хвилин.
Перед подачею посипаємо дрібно нарізаною улюбленою зеленню (петрушкою, кінзою, зеленою цибулею чи базиліком).
Рецепт курячого шашлику з овочами
- Час: 35 хвилин
- Порції: 4
Приготуйте курячий шашлик з овочами / Фото Shutterstock
Приготування:
Миємо та очищаємо овочі. Нарізаємо цукіні та цибулю кільцями, а перець – середніми шматочками.
Змащуємо овочі в олії зі спеціями (сіллю та перцем).
На шпажки або шампури нанизуємо свіжомаринований шашлик із м'яса стегна. Чергуємо його з цибулею, цукіні та перцем.
Запікаємо страву у розігрітій духовці при 180 градусах 30 хвилин або на мангалі 25 хвилин.
Подаємо шашлики з улюбленими соусами та свіжим овочевим салатом.
Смачного!