У ресторанах їх подають разом зі скибками червоної риби, салатом або вишуканим соусом, а вдома ми звикли їсти їх зі сметаною.

Читайте також Курячі гомілки – ідеальний вибір на кожен день

Однією із найпопулярніших страв з картоплі (після вареників) є українські деруни, або як їх називають наші бабусі – пляцки або тертюхи. У кожної господині є свій власний рецепт дерунів і у кожної він різний. Хто натирає картоплю на дрібній тертці, а хто на грубій. У чому секрет дерунів українського шеф-кухаря Володимира Ярославського? У техніці приготування та самої підготовки інгредієнтів.

Рецепт дерунів

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 2 – 4

Приготування:

  • Картоплю можна натерти на дрібній тертці, або подрібнити за допомогою кутера чи блендера до дрібної текстури. Щодо ріпчастої цибулі – також використайте блендер, щоб вона набула консистенції пюре.
  • У великій мисці змішайте разом всі інгредієнти: картоплю, цибулю, сіль, сметану, просіяне борошно.
  • Розігрійте сковорідці на середньому або малому вогні разом з олією та обсмажуйте деруни з обох боків до готовності.

Не хвилюйтеся, якщо тісто рідкувате, зачерпуйте ложкою усе і смажте на середньому вогні тоненькі деруни, з обоз боків до рум'яної скоринки,
– додав Володимир Ярославський.

  • Подавайте деруни до столу гарячим разом зі сметаною або іншим улюбленим соусом. А якщо у вас залишилося кілька дерунів зі вчора – запечіть їх у горщиках разом зі шматочками свинини та цибулі.

Смачного!