У ресторанах їх подають разом зі скибками червоної риби, салатом або вишуканим соусом, а вдома ми звикли їсти їх зі сметаною.
Читайте також Курячі гомілки – ідеальний вибір на кожен день
Однією із найпопулярніших страв з картоплі (після вареників) є українські деруни, або як їх називають наші бабусі – пляцки або тертюхи. У кожної господині є свій власний рецепт дерунів і у кожної він різний. Хто натирає картоплю на дрібній тертці, а хто на грубій. У чому секрет дерунів українського шеф-кухаря Володимира Ярославського? У техніці приготування та самої підготовки інгредієнтів.
Рецепт дерунів
- Час: 45 хвилин
- Порції: 2 – 4
Приготування:
- Картоплю можна натерти на дрібній тертці, або подрібнити за допомогою кутера чи блендера до дрібної текстури. Щодо ріпчастої цибулі – також використайте блендер, щоб вона набула консистенції пюре.
- У великій мисці змішайте разом всі інгредієнти: картоплю, цибулю, сіль, сметану, просіяне борошно.
- Розігрійте сковорідці на середньому або малому вогні разом з олією та обсмажуйте деруни з обох боків до готовності.
Не хвилюйтеся, якщо тісто рідкувате, зачерпуйте ложкою усе і смажте на середньому вогні тоненькі деруни, з обоз боків до рум'яної скоринки,
– додав Володимир Ярославський.
- Подавайте деруни до столу гарячим разом зі сметаною або іншим улюбленим соусом. А якщо у вас залишилося кілька дерунів зі вчора – запечіть їх у горщиках разом зі шматочками свинини та цибулі.
Смачного!