Торт "Павлова": ніжність та легкість в одному десерті

31 серпня 2023, 16:14
Читать новость на русском

Десерт "Павлова" один з найпопулярніших у світі. Його створили шеф-кухарі для балерини Анни Павлової. Вона дуже любила солодке, але через професію не могла вдосталь їсти калорійну випічку.

Кондитери Нової Зеландії та Австралії й досі сперечаються, на чиїй батьківщині вперше приготували цей десерт. Він надзвичайно легкий, повітряний та ніжний. Ним можна навіть "згрішити" підчас суворої дієти.

Читайте також Цікаві факти про сосиски та оригінальні страви з ними, які варто спробувати

Спробуйте приготувати десерт "Павлова" та ви будете здивовані результатом. Обов'язково додайте багато сезонних ягід та фруктів – так смачніше.

Рецепт десерту "Павлова"

  • Час: 2 години
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 3 яєчні білки;
 – 5 грамів лимонного соку;
 – 90 грамів цукру;
 – 90 грамів цукрової пудри;
 – 5 грамів кукурудзяного крохмалю.
Для лимонного крему:
 – 90 грамів соку лимона та апельсина;
 – 125 грамів цукру;
 – 3 яєчні жовтки;
 – 5 грамів кукурудзяного крохмалю;
 – 90 грамів вершкового масла;
 – 5 грамів цитрусової цедри.
Для крему:
 – 100 грамів крем-сиру;
 – 150 грамів жирних вершків;
 – 40 грамів цукрової пудри;
 – ягоди та фрукти для декору.

Приготування:

  • Яєчний білок змішуємо з лимонним соком та збиваємо міксером на середній швидкості протягом 20 хвилин, до утворення пишної маси.
  • До білків додаємо наступні інгредієнти: цукор, цукрову пудру та крохмаль. Продовжуємо збивати до утворення глянцевої маси.

  • Викладаємо білки на пергамент, робимо заглиблення та випікаємо три години при 80 градусах.
  • Яєчні жовтки змішуємо з цукром, додаємо сік, цедру, крохмаль. Перемішуємо та додаємо вершкове масло, заварюємо на паровій бані. Потім вкриваємо харчовою плівкою в "контакт".
  • Крем сир, вершки та пудру обʼєднуємо в однорідну масу.
  • На готовий десерт викладаємо крем, зверху лимонний крем та прикрашаємо нарізаними ягодами.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати шоколадний десерт, як брауні.