Кондитери Нової Зеландії та Австралії й досі сперечаються, на чиїй батьківщині вперше приготували цей десерт. Він надзвичайно легкий, повітряний та ніжний. Ним можна навіть "згрішити" підчас суворої дієти.
Читайте також Цікаві факти про сосиски та оригінальні страви з ними, які варто спробувати
Спробуйте приготувати десерт "Павлова" та ви будете здивовані результатом. Обов'язково додайте багато сезонних ягід та фруктів – так смачніше.
Рецепт десерту "Павлова"
- Час: 2 години
- Порції: 4
Приготування:
- Яєчний білок змішуємо з лимонним соком та збиваємо міксером на середній швидкості протягом 20 хвилин, до утворення пишної маси.
- До білків додаємо наступні інгредієнти: цукор, цукрову пудру та крохмаль. Продовжуємо збивати до утворення глянцевої маси.
- Викладаємо білки на пергамент, робимо заглиблення та випікаємо три години при 80 градусах.
- Яєчні жовтки змішуємо з цукром, додаємо сік, цедру, крохмаль. Перемішуємо та додаємо вершкове масло, заварюємо на паровій бані. Потім вкриваємо харчовою плівкою в "контакт".
- Крем сир, вершки та пудру обʼєднуємо в однорідну масу.
- На готовий десерт викладаємо крем, зверху лимонний крем та прикрашаємо нарізаними ягодами.
Смачного!