Шматочок Франції на столі: простий і доступний рецепт домашніх круасанів

18 серпня 2023, 18:38
Читать новость на русском

Не завжди є можливість придбати пухкий круасан в кав'ярні чи кондитерській, а процес приготування листкового тіста не є одним із найпростіших. Але ж не відмовляти собі через це у насолоді? У нас є альтернативний варіант класичній рецептурі.

Круасани можна наповнювати як солодкими, так і солоними начинками. Обирайте ту, яка довподоби та починайте ранок з пухкої домашньої випічки.

Читайте також Соковитий курячий фарш з улюбленими овочами: готуємо запіканку за простим рецептом

Домашні круасани

  • Час: 3 – 4 години
  • Порції: 12 штук
Інгредієнти:
 – 550 грамів борошна;
 – 7 грамів сухих або 21 грам пресованих дріжджів;
 – 1 ложка цукру;
 – 1/3 чайної ложки солі;
 – 150 грамів теплої води;
 – 150 грамів теплого молока;
 – 1 ложка олії;
 – 100 грамів м'якого вершкового масла;
 – 1 жовток і 2 ложки молока для змащування.

Приготування:

  • ️До просіяного борошна додаємо дріжджі, сіль, цукор, перемішуємо. Додаємо теплу воду і молоко, замішуємо тісто, в кінці додаємо олію.
  • ️Вимішуємо тісто на поверхні близько 5 – 6 хвилин до гладкості. Після вимішування тісто може злегка липнути до рук.
  • Накриваємо тісто плівкою і залишаємо на 30 хвилин в теплому місці підійти.
  • ️Тісто обминаємо, ділимо на 10 шматочків, кожен округлюємо, розкатуємо на присипаній борошном поверхні в круг діаметром близько 20 сантиметрів, і так з кожним шматочком. Кожен змащуємо вершковим маслом і складаємо один на одного. Краї защіпуємо.
  • ️Готовий "тортик" з тіста розкатуємо в один великий круг діаметром близько 45 сантиметрів і ділимо на 12 частин. На кожній робимо надріз і закручуємо, кінчик защіпуємо.
  • ️Готовим круасанам даємо постояти близько 1 години перед випіканням, щоб достатньо вирости. Випікаємо 10 хвилин при 200 градусах і допікаємо ще 10 хвилин при 180 градусах.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати популярну випічку з яблук на Спаса.