Кетчуп – смачний томатний соус, який ми зазвичай використовуємо до м'яса чи сосисок, заправляємо макарони чи додаємо до смаженої картоплі. Також смачно просто намастити його на хліб.

Читайте також Яловича котлета – універсальний продукт: три оригінальні рецепти, які це доведуть

Ми пропонуємо приготувати ароматний домашній кетчуп без консервантів, який точно буде тішити всю родину протягом зими.

Рецепт домашнього кетчупу

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 1 літр

Приготування:

  • Вичавлюємо сік з томатів за допомогою соковижималки.
  • Далі одну ріпчасту цибулю та одну моркву очищуємо і нарізаємо середнім кубиком. Розігріваємо каструлю з олією та обсмажуємо на ній овочі на середньому вогні.
  • Додаємо томатний сік та перемішуємо.


Приготування домашнього кетчупу / Фото Клопотенко

  • Присмачуємо все спеціями.
  • Варимо соус на середньому вогні близько години або доки він не зменшиться в обсязі приблизно у два рази.
  • Дістаньте великі горошини духмяного перцю за допомогою ложки, бутони гвоздики не дістаємо, а перебиваємо разом із соусом у блендері.
  • Переливаємо готовий кетчуп назад у каструлю, додаємо оцет та при необхідності сіль до смаку.


Приготування домашнього кетчупу / Фото Клопотенко

  • Якщо хочете додатково згустити соус, то можете додати кукурудзяного крохмалю, попередньо розведеного в невеликій кількості холодної води. Доводимо соус до кипіння та розливаємо в стерилізовані банки.
  • Закриваємо кришками та охолоджуємо.

Смачного!