У День народження легендарного співака, ми хочемо згадати його не тільки у піснях, а й запропонувати приготувати його улюблену страву – голубці з картоплею.

Читайте також Яловича котлета – універсальний продукт: три оригінальні рецепти, які це доведуть

Рецептом страви поділилася мама Кузьми – Ольга Михайлівна Кузьменко. Їз можна подавати не тільки на обід чи вечерю, ними також можна ситно поснідати.

Рецепт голубців з картоплею

  • Час: 2 години
  • Порції: 6

Приготування:

  • Доводимо воду у великій каструлі до кипіння, солимо та вливаємо оцет. Капусту слід позбавити качана та опустити у воду. Дайте їй покипіти кілька хвилин, а далі зняти листя, не витягуючи капусту із води.
  • Подрібнюємо цибулю та моркву та обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю олії. Чистимо картоплю, натираємо на тертці, віджимаємо зайву вологу та додаємо до готової засмажки у миску. Усе добре перемішуємо, солимо та перчимо.
  • Загортаємо начинку у капустяне листя та викладаємо у глибоку каструлю рядами. Усе заливаємо водою на око та додаємо сметани.
  • Тушкуємо голубці приблизно одну годину. Окрім сметани чи вершків, можна заправити готові картопляні голубці грибним соусом.

Смачного!