Це проста страва, яку можна готувати чи не щодня. Культове поєднання продуктів: грушка, сир, мед, горішки на ароматному тонкому тісті – що ще можна хотіти на сніданок чи перекус?

Читайте також Цікаве поєднання: котлети із яловичини та курятини

Таку галету можна подати як до святкового столу, так і до буденного. Начинки теж можна змінювати та солоні чи солодкі.

Рецепт галети з грушею

  • Час: 90 хвилин
  • Порції: 4


Галета з сиром брі / Фото з особистого архіву Валентини Саєнко

Приготування:⠀

  • Для приготування тіста просто все змішуємо до однорідності руками або в кухонному комбайні. Масло має бути холодне. Тісто повинно бути м’яке та не липнути до рук. Якщо липне, то можна додати ще ложку борошна. Ховаємо тісто у холодильник на 20 – 30 хвилин попередньо загорнувши у шар харчової плівки.


Галета з сиром брі / Фото з особистого архіву Валентини Саєнко

  • Грушу нарізаємо на 4 частини. Обережно вирізаємо серединку та ріжемо: можна порізати просто тоненько слайсами, а можна кожну частину прорізати, не розрізаючи верх і розкрити віялом. Брі нарізаємо шматочками. Горішки підсмажити.
  • Тісто розкатуємо на пергаменті, трішки обсипати його борошном. Викладаємо зверху брі, посипаємо горішками і листочками чебрецю. Зверху викладаємо грушу. Стараємось, щоб вона закрила сир. Завертаємо краї тіста. Ставимо запікатись на 20 – 30 хвилин при 180 градусах.
  • Трішки охолодіть галету і полийте медом. Ще зверху за бажанням можна посипати горішками.

Смачного!