Як приготувати глазур, щоб не липла: універсальний рецепт
27 березня 2024,
16:57
Читать новость на русском
Джерело:
УНІАНПаска – обов'язкова страва на Великдень. Її кладуть у кошик, куштують разом з маслом та ковбаскою. Чепурну паску завжди прикрашають святковою глазур'ю та іншими святковими елементами.
Є різні види глазурі, проте саме з желатином вона точно не буде липнути. Також така паска довго зберігається. Желатинова глазур готується дуже просто, не липне і не кришиться при розрізанні.
Цікаво Смачний перекус за лічені хвилини: топ-4 рецепти з намазками із морепродуктів
Желатинова глазур на цукрі без яєць
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 6
– 180 грамів цукру;
– 70 мілілітрів води;
– 5 грамів желатину;
– 25 мілілітрів води.
Приготування:
- Замочіть желатин у воді та відставте на 20 хвилин, що він "набухнув".
- У мисці з'єднайте цукор і воду, поставте варити на невеликий вогонь, постійно помішуючи.
- Варіть до появи бульбашок. Зніміть з вогню, додайте желатин, перемішайте, щоб розчинився.
- Збийте масу міксером – поки глазур не стане густою і білою. Паски необхідно прикрашати одразу.
Глазур з апельсином
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 6
– 150 грамів цукрової пудри;
– 45 грамів апельсинового цукру;
– цедра апельсина;
– 5 грамів желатину + 30 мілілітрів апельсинового соку.
Приготування:
- Сік вилийте у глибоку ємкість та засипте туди желатин.
- Залиште на 20 хвилин.
- Змішайте сік, цукрову пудру, прогрійте, щоб цукор розчинився, але не кип'ятіть.
- Додайте желатин і збийте.
- В кінці покладіть цедру апельсина і влийте 1 столову ложку соку і збийте впродовж 1 хвилини.