Укр Рус
23 листопада, 16:44
2

Візитівка Карпат без грама мʼяса: як приготувати гуцульські деруни, яким співають оди

Основні тези
  • Гуцульські деруни готуються з картоплі, цибулі, яйця та борошна, прикрашені сирною "шапочкою" з варених яєць, сиру, майонезу та часнику.
  • Для страви рекомендується приготувати соус зі смаженої цибулі, печериць, молока, сметани та борошна з додаванням часнику.

Карпатська кухня – це завжди про яскравий смак та неповторний колорит. Навіть улюблені деруни тут особливі й незабутні!

Гуцульські деруни – це ще одна неймовірна знахідка в українській кулінарній традиції. Навіть якщо ви не надто часто готуєте цю страву, гуцульське виконання змусить вас переглянути свою буденність, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Господинька"

Читайте також Ще кращий за той, що ви завжди готували: новий рецепт салату з крабових паличок

Як приготувати гуцульські деруни? 

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти: 
– 5 картоплин; 
– 1 цибуля; 
– сіль та перець до смаку; 
– 1 яйце; 
– 3 столові ложки борошна; 
сирна "шапочка": 
– 2 варених яйця; 
– 100 грамів твердого сиру; 
– 3 столові ложки майонезу; 
– 2 зубчики часнику.

Новий колорит улюбленої страви / Фото Today.ua

Приготування

  1. Картоплю потрібно натерти на тертці, а цибулю подрібнити на маленькі кубики.
  2. З’єднайте овочі з яйцем і борошном, приправте перцем та сіллю.
  3. Обсмажте суміш на добре розігрітій олії, формуючи деруни.
  4. Сир разом із яйцями натріть, додайте майонез та подрібнений часник.
  5. Нанесіть цю суміш на підсмажені деруни й накрийте сковороду кришкою. Готуйте ще 3 – 5 хвилин, доки начинка не прогріється і не стане м’якою.

З чим подати деруни? 

Для такої особливої страви буде доречним приготувати соус. Цибулю обсмажуємо з печерицями, солимо та перчимо. Потім перекладаємо у каструльку, додаємо трішки молока та сметани, добре перемішуємо. 

Додаємо трішки борошна та готуємо до загустіння. За бажанням можна додати трішки часнику. Такий соус ідеально підкреслить смак ваших дерунів, підказує портал Beszamel

Що ще цікавого приготувати? 

  • Спробуйте яблучний пиріг в лаваші – це шедевр за 15 хвилин. 

  • А коли немає світла, скористайтеся одним з цих перевірених рецептів