Стародавня страва, про яку всі забули: як приготувати гуцульську росівницю
30 червня 2023,
18:29
Читать новость на русском
Джерело:
food and moodСправжня гуцульська росівниця готується просто, майже так само, як капусняк, але з невеликими відмінностями. Нумо готувати та відроджувати давню українську кухню разом.
Українська кухня багата на неймовірно смачні страви, рецепти до яких забуваються та витісняються сучасною кухнею.
Читайте також Від історії до рецепта: готуємо справжній американський гамбургер
Щоб відновлювати наші традиції, культуру та їжу – нумо раз на тиждень готувати по страві давньої української кухні. Сьогодні пропонуємо зупинитися на росівниці, яка дуже схожа на капусняк.
Рецепт гуцульського супу росівниця
- Час: 60 хвилин
- Порції: 4 – 6
– 350 грамів квашеної капусти;
– 150 грамів кукурудзяної крупи;
– 1 куряче стегно;
– 200 грамів свинячої шиї;
– половина ріпчастої цибулі;
– зелень петрушки та кропу;
– 2 лаврових листочки;
– чорний мелений перець;
– сіль.
Приготування:
- Перекладаємо курятину в каструлю з 2 літрами води, додаємо трохи солі і варимо звичайний курячий бульйон.
- Дістаємо курятину. Насипаємо в каструлю кукурудзяну крупу і нарізану квашену капусту. Варимо суп на середньому вогні 40 хвилин.
- Нарізаємо свинячу шийку на невеликі кубики і додаємо її в суп. Продовжуємо варити наш капусняк ще 20 хвилин до повного розварювання кукурудзяної крупи і розм'якшення капусти.
- За 5 хвилин до закінчення приготування супу додаємо в каструлю лавровий лист і чорний мелений перець. Повертаємо куряче м'ясо нарізане довільними шматочками. Нарізаємо кріп, петрушку і додаємо в суп перед зняттям його з вогню.
- Подаємо суп в глибоких тарілках в гарячому вигляді, хоч і холодним він теж смакує добре.
Смачного!
Сподобався рецепт супу? Спробуйте також приготувати забуті давні страви поліської кухні – вони надзвичайно смачні.