Хачапурі – одна із найпопулярніших страв грузинської кухні. Їх є кілька видів, але сьогодні ми пропонуємо приготувати класичний варіант з сиром.

Читайте також Особливі страви з фрикадельок, які не залишаться на завтра

Начинками для королівського хачапурі може бути не тільки сулугуні, а й м'ясний фарш, квасоля чи інші інгредієнти.

Як приготувати хачапурі

  • Час: 1 година
  • Порції: 2

Приготування:

  • Розчиняємо цукор, сіль та дріжджі в теплій воді. Додаємо олію та частину борошна. Замішуємо тісто та накриваємо плівкою. Залишаємо його в теплому місці 40 хвилин.
  • До готової опари додаємо решту борошна та вимішуємо еластичне тісто. Залишаємо тісто відпочити на 10 хвилин.

Приготування:

  • Натираємо сир на тертці та змішуємо з рештою інгредієнтів.
  • З тіста робимо круглу паляницю, а з начинки – кульку. Викладаємо його в центр паляниці та по колу защипаємо краї тіста.
  • Присипаємо все борошном та руками розрівнюємо все по круглій формі. Перекладаємо на деко швом до низу
  • Змащуємо хачапурі яйцем та посипаємо залишками сиру.
  • Випікаємо в розігрітій духовці до 220 градусів 7 – 8 хвилин.
  • Готовий королівський хачапурі змащуємо вершковим маслом.

Смачного!