10 жовтня,
11:28
Королівський хачапурі, такий як його готують на батьківщині
Джерело:
Мікаель АроянГрузинська кухня надзвичайно смачна та колоритна: хінкалі, хачапурі, лобіо чи пхалі. Аби й ви могли насолоджуватися цим смаком вдома ми підготували рецепт особливого хачапурі.
Хачапурі – одна із найпопулярніших страв грузинської кухні. Їх є кілька видів, але сьогодні ми пропонуємо приготувати класичний варіант з сиром.
Читайте також Особливі страви з фрикадельок, які не залишаться на завтра
Начинками для королівського хачапурі може бути не тільки сулугуні, а й м'ясний фарш, квасоля чи інші інгредієнти.
Як приготувати хачапурі
- Час: 1 година
- Порції: 2
– 350 грамів води;
– 30 грамів олії;
– 10 грамів сухих дріжджів;
– 500 грамів борошна;
– 1 чайна ложка цукру;
– 2 чайні ложки солі.
Приготування:
- Розчиняємо цукор, сіль та дріжджі в теплій воді. Додаємо олію та частину борошна. Замішуємо тісто та накриваємо плівкою. Залишаємо його в теплому місці 40 хвилин.
- До готової опари додаємо решту борошна та вимішуємо еластичне тісто. Залишаємо тісто відпочити на 10 хвилин.
– 300 грамів сиру сулугуні;
– 1 яйце;
– 20 грамів вершкового масла.
Приготування:
- Натираємо сир на тертці та змішуємо з рештою інгредієнтів.
- З тіста робимо круглу паляницю, а з начинки – кульку. Викладаємо його в центр паляниці та по колу защипаємо краї тіста.
- Присипаємо все борошном та руками розрівнюємо все по круглій формі. Перекладаємо на деко швом до низу
- Змащуємо хачапурі яйцем та посипаємо залишками сиру.
- Випікаємо в розігрітій духовці до 220 градусів 7 – 8 хвилин.
- Готовий королівський хачапурі змащуємо вершковим маслом.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати українську верещаку за рецептом Клопотенка.