Улюблена страва спортсменів: подаємо з пітою чи хлібцями

11 липня 2023, 15:50
Читать новость на русском

Дотримуєтеся правильного, збалансованого харчування та активно займаєтеся спортом? У нас є рецепт страви, яка не тільки не зашкодить фігурі, а й наситить на кілька годин.

Ситний хумус з курячою печінкою – відмінний варіант для швидкого обіду чи перекусу. Особливо якщо ви займаєтеся спортом, ця страва додасть не тільки енергії, а й ситості.

Читайте також Економія часу та досконалий смак: ділимось 3 швидкими стравами з курятини

Щоб максимально спростити рецепт, можна одразу придбати готовий хумус в магазині, але, повірте, домашній не зрівняється ні з чим.

Рецепт хумусу зі смаженою печінкою

  • Час: 1 – 2 години
  • Порції: 1
Інгредієнти:
 – 350 грамів відвареного нуту;
 – сік одного лимона;
 – 2 зубчики часнику;
 – 3 – 5 столових ложок води;
 – 50 грамів оливкової олії;
 – 1 столова ложка кунжутної пасти (тахіні);
 – сіль, чорний мелений перець;
 – 100 грамів курячої печінки;
 – олія для смаження;
 – 1 чайна ложка кмину;
 – зелень;
 – лаваш, піта або хлібці.

Приготування:

  • Сухий нут замочуємо у воді та залишаємо на ніч.
  • Зранку відварюємо нут декілька годин до готовності, а після заливаємо холодною водою та промиваємо від шкірки.

  • Нут змішуємо з лимонним соком, часником, водою, олією, пастою Тахіні, сіллю та перцем, після чого збиваємо все блендером до однорідної маси.
  • Сердечка та печінку солимо та перчимо, додаємо кмин і часник. Смажимо на сковорідці до готовності.
  • Подаємо хумус разом з готовою печінкою.

Смачного!

Сподобався рецепт страви? Спробуйте також приготувати піцу Маргарита за особливим рецептом.