Маргарита – це справжня класика неаполітанських традицій. Простий традиційний рецепт дозволяє приготувати смачну вечерю в найкоротші терміни.

Цікаво Економія часу та досконалий смак: ділимось 3 швидкими стравами з курятини

За оригінальним рецептом неаполітанська піца випікається в дров'яній печі. За допомогою кількох хитрощів з правильними інгредієнтами та процедурою можна отримати хрустку, легку та ідеальну піцу навіть у домашній електричній духовці.

Історія появи піци Маргарита

Піца Маргарита була створена в Неаполі в піцерії Brandi в 1889 році. Винайшов її Раффаеле Еспозіто з нагоди візиту королеви Італії Маргарити Савойської та її чоловіка Умберто I. Королева особливо оцінила страву і з цього моменту на її честь піцу назвали Маргарита. Щоб кольори цієї піци були схожі на італійський прапор, піцерія додала зелень базиліка до червоного кольору помідорів і білого кольору моцарели.

Рецепт неаполітанської піци регулюється Асоціацією справжньої неаполітанської піци (Associazione verace pizza napoletana). Існують спеціальні міжнародні правила, у яких перераховані норми приготування. У 2010 році рецепт був офіційно зареєстрований Європейським Союзом в Реєстрі гарантованих традиційних страв, а у 2017 році внесений до Списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Рецепт піци Маргарита

  • Час: 45 хвилин + 2 години для підйому тіста
  • Порцій: 2

Неповторний смак / Фото unsplash

Приготування:

  • Щоб приготувати піцу Маргарита, у теплу воду додайте дріжджі і розмішайте ложкою до їх повного розчинення.
  • Насипте борошно у миску, потім поступово тонкою цівкою влийте приблизно половину дріжджового розчину, перемішуючи руками.
  • Також додайте сіль, влийте решту дріжджів і продовжуйте перемішувати руками, поки тісто не стане більш однорідним.
  • Влийте олію, завжди поступово і тонкою цівкою, продовжуючи вимішувати до повного вбирання.
  • Перекладіть тісто на робочу поверхню та енергійно вимішуйте кілька хвилин, поки воно не стане гладким і еластичним.
  • Накрийте його тканиною та дайте відпочити приблизно 10 хвилин.
  • Коли тісто відпочине, злегка зімніть його. 4 кінці обережно потягніть і складіть до центру, утворюючи кульку.
  • Сформоване тісто перекладіть в миску, накрийте харчовою плівкою і залишіть підходити в теплому місці.
  • Для зручності миску можна поставити в духовку з увімкненим світлом, щоб температура всередині була 26 – 28 градусів.
  • Через 2 години тісто повинно збільшитися вдвічі.
  • Перемістіть тісто, що піднялося, назад на стіл, обережно перевернувши миску, і розділіть його на дві половини. При необхідності поверхню можна трохи присипати борошном.
  • Складіть знову кожну половинку до центру, потім переверніть і почніть катати кульки. Маніпулюйте тістом, повертаючи його руками на стільниці, поки воно не стане гладким та рівним.
  • Дайте кулькам піднятися ще 30 хвилин, накривши їх фольгою або тканиною.
  • Тим часом добре розігрійте духовку до 250 градусів та підготуйте інгредієнти для начинки.
  • Відцідіть моцарелу від води.
  • До подрібнених томатів додайте оливкову олію.
  • Приправте сіллю, орегано та перемішайте.
  • Присипте робочу поверхню невеликою кількістю борошна, витягніть і розплющіть одну кульку, злегка натискаючи та обертаючи її.
  • Якщо ви віддаєте перевагу більш тонкій (римській) піці, розтягніть тісто качалкою. Обертайте піцу на столі, витягаючи її руками, щоб утворити коло.
  • Деко діаметром 28 сантиметрів змастіть невеликою кількістю оливкової олії та розрівняйте тісто руками, щоб надати йому правильної форми.
  • Змастіть кожну піцу томатним соусом, малюючи кола від центру назовні, і випікайте на середній полиці духовки при 250 градусах протягом 6 – 7 хвилин.
  • Після закінчення цього часу, коли піца стане злегка золотистою, дістаньте її з духовки, швидко додайте моцарелу і запікайте ще 6 – 7 хвилин при тій же температурі.
  • Потім дістаньте піцу Маргарита з духовки та прикрасьте листочками свіжого базиліку.