Смачніше ніж в кондитерській: як правильно приготувати імбирне печиво

28 листопада 2023, 12:57
Читать новость на русском

Різдвяні свята наближаються, а з ними – бажання приготувати традиційні страви. Однією з таких є імбирне печиво, яке люблять і діти, і дорослі.

Завдяки меленому імбиру, кориці, какао та кунжуту печиво виходить дуже ароматним. Якщо у вас немає спеціальних фігурних форм, сміливо використовуйте склянку та зробіть печиво круглим.

Ще одна смачна ідея Гастрономічна подорож до Італії: 3 страви, які варто приготувати на вечерю

Смачне імбирне печиво до свят – покроковий рецепт

  • Час: 3 години 40 хвилин
  • Порцій: 16
Інгредієнти:
– 350 грамів борошна;
– 200 грамів цукру;
– 200 грамів розм'якшеного вершкового масла;
– 2 яйця;
– 1 чайна ложка кориці;
– 1 чайна ложка меленого імбиру;
– 1 чайна ложка какао-порошку;
– половина чайної ложки розпушувача;
– половина чайної ложки солі;
– 2 столові ложки насіння кунжуту;
– цукрова пудра до смаку.

Приготування:

  1. Для тіста змішайте у мисці 350 грамів борошна та 200 грамів цукру.
  2. Додайте 200 грамів розм'якшеного вершкового масла, вбийте 2 яйця, додайте 1 чайну ложку кориці та 1 чайну ложку какао-порошку.
  3. Всипте 1 чайну ложку меленого імбиру, 2 столові ложки кунжуту і половину чайної ложки розпушувача для тіста.
  4. Замісіть м'яке еластичне тісто, яке трохи липне до рук. Готове тісто загорніть у харчову плівку та покладіть у холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.
  5. Дістаньте тісто з холодильника та залиште за кімнатної температури ще на годину. Після цього присипте робочу поверхню борошном та розкачайте пласт товщиною приблизно 4 міліметри.
  6. За допомогою будь-яких формочок виріжте з тіста фігурки. Викладіть їх на застелене пергаментом деко.
  7. Випікайте печиво у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 10 хвилин. Потім дайте йому трохи охолонути та злегка притрусіть цукровою пудрою.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати Дрезденський штолен – традиційну німецьку випічку з великою кількістю цукатів та сухофруктів, яку роблять за 3 – 4 тижні до Різдва.