Картопля хасельбек, або по-шведськи – це страва, яка набула популярності у сорокових роках минулого століття, її вперше приготувати в однойменному ресторані Стокгольма.

Читайте також Зручно їсти руками: швидкий рецепт курячих гомілок в паніровці

Така страва стане смачним доповненням до улюбленого стейка, або шматка червоної риби. Якщо ви надаєте перевагу овочам – чудово, вона теж відмінно поєднається зі свіжими чи запеченими, або на грилі.

Рецепт картоплі по-шведськи, або хасельбек

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Ретельно помийте картоплю від бруду. Ви можете очистити її від шкірки, або ні (за бажанням). Наріжте її гострим ножем поміж двома однаковими паличками, щоб не прорізати наскрізь. Товщина надрізів 3 – 4 міліметри.
  • Відваріть її у злегка підсоленій воді 15 хвилин, далі викладіть на деко вкрите шаром пергаменту та збризніть олією. Запікайте картоплю до готовності в розігрітій до 240 градусів духовці 10 хвилин.
  • Наріжте цибулю тонкими кружальцями, замаринуйте у солі, цукру, оцті та окропі. Відставте на 10 хвилин та відіжміть.
  • У окремому посуді, на паровій бані, випарте втричі суміш оцту, 4 столові ложки води, солі та чорного перцю. Додайте жовтки та при постійному помішуванні заваріть соус. Тонкою цівкою влийте розтоплене вершкове масло та продовжуйте вимішувати соус.
  • Додайте сік лимона, гірчицю та перемішайте.
  • На тарілку викладіть мариновану цибулю, поміж нею полийте соусом голандес та поверх картоплю.

Смачного!