Ексклюзивний рецепт картоплі з беконом – пальчики оближете

22 травня 2023, 10:15
Читать новость на русском

Картопля – один з улюблених продуктів українців з якого можна приготувати не одну смачну страву: деруни, вареники, зрази, різноманітні пироги та запіканки.

Також з картоплі готують неймовірні витвори кулінарного мистецтва, як картопля Анна чи гратен. А як щодо ексклюзиву? У нас є рецепт у якому сміло поєднуються дві страви: Карбонара та Хасельбек.

Читайте також Складні страви вдома – це "Легко!": як швидко приготувати котлети по-київськи чи кордон блю

Рецепт дещо незвичний, але він точно стане одним із ваших улюблених на обід чи вечерю. Таку картоплю можна сміло подавати до святкового столу, а чудовою парою до неї стане смажена чи запечена курочка.

Рецепт картоплі Карбонара

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 500 грамів картоплі;
 – 20 грамів олії;
 – сіль;
 – 100 грамів бекону;
 – 2 курячих яйця;
 – 100 грамів пармезану;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  • Ретельно миємо картоплю, викладаємо її між двома паличками для суші та нарізаємо "гармошкою". Поливаємо олією та солимо. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
  • Нарізаємо скибочками бекон та смажимо його на сковорідці.

  • Змішуємо яйця, пармезан та перець, додаємо 1 – 2 столових ложки води.
  • Картоплю додаємо до бекону, та заливаємо соусом з яєць. Швиденько перемішуємо.
  • Викладаємо страву на тарілку та подаємо до столу.

Смачного!

Якщо вам сподобався рецепт, пропонуємо приготувати ще французький пиріг з куркою та овочами. Він прекрасно доповнить святковий стіл.