14 серпня,
11:41
Банки розлітаються ще до зими: як закрити огірки з медом
Джерело:
ЕтнософтЩоб смакувати взимку хрумкими огірочками, готувати їх потрібно саме зараз. Апетитна закуска з медом підійде до будь-якого свята.
Консервовані огірки – одна з найпопулярніших закусок взимку. Її подають окремо, або додають до страв. Аби й ви могли ласувати улюбленими огірочками, ми дібрали перевірений рецепт з медом.
Читайте також Апетитний курячий шашлик – хіт літнього сезону: як його приготувати з овочами
Огірки з медом консервовані
- Час: 8 – 10 годин
- Порції: 1
– 2 кілограми огірків;
– 1 листок хрону;
– 5 листків вишні;
– 2 суцвіття кропу;
– 3 зубчики часнику;
– 100 грамів оцту;
– перець гострий;
– 50 грамів меду;
– 50 грамів солі;
– 1500 грамів води.
Приготування:
- Перекладаємо огірки у велику миску та заливаємо холодною водою на чотири години. Наливайте воду так, щоб огірочки були нею повністю покриті.
- Заздалегідь підготуйте банки та кришки – їх необхідно простерилізувати. Потім, миємо листя хрону, вишневе листя, кропові парасольки і гострий перець.
- Спеції розкладаємо в банки. Після замочування огірки потрібно ретельно вимити, зрізати "попки" і розкласти по банках. На дно банки намагайтеся укладати більші огірки, а дрібніші – з середини банки.
- Заливаємо банку з огірками доверху окропом і залишаємо на десять хвилин.
- Нарізаємо невеликими пластинками часник.
- Зливаємо воду з огірків знову в каструлю і ставимо повторно кип’ятити.
- Поки вода закипає, додаємо в банки часник, сіль, мед і оцет.
- Заливаємо тару з огірками окропом і закручуємо кришками.
- Банки з консервованими медовими огірками після закриття кришками потрібно укутати у ковдру на чотири години.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати мариновані корнішони на зиму.