Зелений горошок є основою багатьох салатів, супів і гарячих страв. Консервований горошок дуже смачний, солодкий і соковитий. Якщо він росте у вас на грядці, то обов'язково зробіть собі запаси на зиму!

Не пропустіть Таке ароматне, що перехоплює подих: готуємо королівське вино з черешень

Консервований горошок

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Розкрийте стручки гороху, виберіть хороше насіння, без зміни кольору, пошкоджень і ознак гнилі.
  2. Покладіть горох на друшляк і промийте під проточною водою, щоб видалити всі забруднення.
  3. Покладіть горох в каструлю, залийте водою і залиште на 3 години. Вилийте воду.
  4. Наповніть каструлю з горохом свіжою холодною водою і почніть нагрівати.
  5. Коли горох закипить, додайте сік одного лимона (або лимонну кислоту), щоб горох залишився світло-зеленим, і варіть приблизно 3 хвилини.
  6. Довше варити не потрібно, інакше зелений горошок може зморщитися.
  7. Паралельно приготуйте маринад.
  8. Налийте в каструлю холодну чисту воду.
  9. Додайте цукор і сіль, перемішайте, закип'ятіть воду.
  10. Додайте оцет, знову доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь. Розкладіть горошок в чисті стерилізовані банки та залийте маринадом так, щоб він повністю покривав горох.
  11. Закрийте банки та стерилізуйте їх 10 хвилин.
  12. Остудіть банки при кімнатній температурі і зберігайте в темному прохолодному місці.
  13. Маринований горошок на зиму готовий.