І блекаут не буде страшний: рецепт консервованого салату на зиму з баклажанів та помідорів

10 жовтня 2023, 09:33
Читать новость на русском

Джерело:

Апостроф

Зима може бути складною, про це вже невпинно попереджають. Аби полегшити приготування їжі в несприятливих умовах: без світла чи газу, ми пропонуємо приготувати заздалегідь смачний консервований салат з баклажанів та помідорів.

Салат з баклажанів та помідорів – відмінний варіант для зимової консервації. Його швидко та легко готувати, він з доступних продуктів, а смак – неперевершений та вміру гострий.

Читайте також Особливі страви з фрикадельок, які не залишаться на завтра

Подавайте його до будь-якого гарніру, м'ясної чи рибної страви.

Рецепт зимового консервованого салату з баклажанів та помідорів

  • Час: 2 години
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 2 кілограми баклажанів;
 – 3 кілограми помідорів;
 – 1,5 кілограма солодкого перцю;
 – 2 стручки гострого перцю;
 – 4 голівки часнику;
 – 250 грамів олії;
 – 200 грамів цукру;
 – 200 грамів 9% оцту;
 – 2 столові ложки солі.

Приготування:

  • Ретельно миємо овочі. З солодких перців видаляємо насіння, нарізаємо соломкою. Також видаляємо насіння з гострого перцю, подрібнюємо його у блендері разом із часником.
  • Помідори пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері. Томатну масу виливаємо в каструлю, де варитиметься салат. Додаємо до помідорів сіль та цукор. Коли вони закиплять – висипаємо нарізані кубиками баклажани і вливаємо олію. Перемішуємо.


Салат з баклажанів / Фото Tasty 

  • Коли баклажани закиплять, додаємо солодкий перець і знову доводимо до кипіння. Варимо овочі 35 – 45 хвилин, щоб баклажани стали м'якими.
  • Поки салат вариться, підготуйте банки та кришки – стерилізуйте їх.
  • За 5 хвилин до повної готовності баклажанів додаємо часник та гострий перець. Наприкінці вливаємо оцет і даємо овочевій суміші ще раз закипіти.
  • Після закипання салат відразу ж починайте розкладати закрутку по банках, не вимикаючи вогонь.
  • Закрийте банки кришками, переверніть дном догори і залиште до охолодження. Зберігаємо у прохолодному місці.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати грузинське ткемалі з аличі на зиму.