Курка гриль – популярна страва ще з 90-х, коли на кожному кроці були невеликі заклади з грилем, або їх навіть обладнували у магазинах. Сьогодні таких закладів поменшало в рази, але любов до страви не пропала.

Читайте також Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити

24 канал підготував смачний рецепт курки гриль, яка стане справжнім відкриттям навіть для тих, хто не надто фанатіє від таких страв. Її можна подати як до картопляного пюре, так і з овочами чи свіжим салатом.

Рецепт курки гриль вдома

  • Час: 1,5 – 2 години
  • Порції: 6

Приготування:

  • Промиваємо курячу тушку проточною водою, просушуємо паперовими рушниками.
  • Для соусу змішуємо майонез, гірчицю, паприку, перець, вичавлюємо часник. Змащуємо ним курку ззовні та всередині.
  • Розігріваємо духовку до 180 – 190 градусів в режимі "конвекція", або "гриль". Якщо ви будете готувати на вбудованому грилі, який є в духовці: проштрикніть курку спеціальним шампуром та закріпіть тушку кухонною ниткою. Якщо на конвекції, достатньо викласти на деко, або на спеціальну стійку для курки та розмістити її по центру духовки.
  • Протягом всього часу приготування змащуйте тушку маринадом та продовжуйте готувати від 60 – 80 хвилин.

Смачного!