Наче з бочки: смачніше за огірки – як приготувати квашені кабачки

20 вересня 2023, 21:45
Читать новость на русском

Джерело:

Шуба

Квашені кабачки – це чудовий спосіб зберегти літню свіжість і смак для холодної пори року. Ця домашня заготовка додасть гостроти і аромату до вашого столу.

Квашені кабачки – це та страва у якій є неймовірне поєднання смаку та користі, адже у такій закрутці збережено багато вітамінів і мінералів. Є простий рецепт приготування квашених кабачків, який стане у пригоді для кожної господині.

Цікаво Яскраві акценти для улюбленого смаку: готуємо соуси до нагетсів та стріпсів "Легко!"

Рецепт квашених кабачків

  • Час: 1 година
  • Порцій: 10
Інгредієнти:
– 2 кабачки;
– 1 перець чилі;
– листя хрону;
– 2 парасольки кропу;
– 2 горошини духмяного перцю;
– 2 горошини чорного перцю;
– 2 листки смородини;
– 2 зубчики часнику;
– 1 літр води;
– 60 грамів солі;
– 1 лавровий лист.

Приготування:

  • Ретельно вимийте всі інгредієнти і дайте стекти зайвій рідині.
  • Часник розріжте на чотири частини.
  • Потім візьміть кабачки, вимийте їх і обріжте кінцівки. Наріжте їх на кружальця завтовшки від 1 до 1,5 сантиметри.
  • Після цього покладіть всю зелень і спеції на дно банки. Потім рівномірно та щільно розмістіть на них нарізані кабачки.
  • Для приготування розсолу закипятіть воду і розчиніть в ній сіль, додайте лавровий лист.
  • Дочекайтеся, коли розсіл охолоне і потім залийте ним кабачки в банці. Важливо впевнитися, що рідина повністю покриває овочі.
  • Закрийте банку марлею і помістіть її в миску, оскільки кабачки будуть бродити, і розсіл може витікати.
  • Залиште банку на 7 днів при кімнатній температурі.
  • Після цього часу, можна закрити кабачки кришкою і перенести їх в прохолодне місце. Вони готові до споживання.

Є кілька інгредієнтів, які не варто додавати до консервації, перевірте цей список.