Універсальний розсіл наче з бочки: рецепт квашених огірків

26 липня 2024, 11:16
Читать новость на русском

Джерело:

Kwestia smaku

Секрет хрустких огірків криється в особливому розсолі. Для його приготування використовуються лише натуральні інгредієнти, які можна знайти на будь-якій кухні.

Для того, щоб приготувати ідеальні квашені овочі потрібно тільки – огірки, кріп, сіль, часник та хрін. Чудовим доповненням стане листя смородини.

До теми Не просто перепис, а хіт сезону: відеорецепт огірків по-фінськи

Мариновані огірки

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– огірки (не дуже великі);
– часник;
– кріп (краще зі стеблом);
– свіжий хрін;
– за бажанням – листя чорної смородини або вишні;
– сіль для консервів (кам'яна).

Приготування:

  1. Огірки помийте, вертикально і щільно розкладіть в банки (пастеризовані).
  2. Почистіть часник і хрін.
  3. У кожну літрову банку покладіть: 2 – 3 зубчики часнику, шматочок хрону, гілочку кропу з черешком і 2 листочки чорної смородини або вишні.
  4. Приготуйте маринад (на 1 літрову банку потрібно приблизно 0,5 літра маринаду): закип’ятіть воду в кількості, яка відповідає кількості банок.
  5. Посоліть консервацію з розрахунку 1 столова ложка солі на 1 літр води.
  6. Підготовлені банки залийте окропом і відразу закрийте.
  7. Огірки повинні бути повністю занурені в розсіл.
  8. Слідкуйте, щоб верхній край банки та кришка були сухими, коли закриваєте.
  9. Гарячі банки накрийте ковдрою приблизно на 12 годин, щоб добре зберегтися.
  10. Потім банки поставте в підвал (або темне прохолодне місце).

Візьміть на замітку: яку консервацію слід зробити у липні.