26 червня,
15:32
В тарталетку чи торт: перевірений рецепт лимонного курда
Джерело:
Валерія ВелігураЧимало кондитерів використовують у своїх десертах курди, але як їх приготувати вдома знає не кожен. Ми дібрали рецепт лимонного курда, який може бути як самостійним десертом, так і доповненням до випічки.
Літній, освіжаючий та дуже простий десерт, який кожен зможе приготувати – це лимонний курд. Ми часто зустрічаємо його в лимонному тарті, тарталетках чи мусових десертах.
Читайте також Як по-особливому приготувати котлети: рецепти, які сподобаються усій родині
Не обов'язково готувати цілий торт, аби спробувати цей крем. Пропонуємо приготувати його та подати в шкірках лимона. Це і красиво, і нереально смачно.
Рецепт лимонного курда
- Час: 6 годин
- Порції: 6 – 8 штук
– 150 грамів соку лимона (3-4 штуки);
– 100 – 150 грамів цукру;
– 6 жовтків або 3 яйця;
– 15 грамів кукурудзяного крохмалю;
– цедра 1 лимону;
– 75 г вершкового масла.
Приготування:
- Лимони розрізаємо навпіл та ложкою виймаємо м'якоть.Кладемо в глибоку миску і пробиваємо блендером. Проціджуємо сік через сито, додаємо цукор, жовтки або яйця, крохмаль, цедру та перемішуємо.
- Ставимо на середній вогонь, помішуючи, доводимо до кипіння і варимо до загущення. Знімаємо з вогню і перетираємо через сито.
- Додаємо вершкове масло та ретельно перемішуємо. Помішуючи, охолоджуємо до кімнатної температури і заповнюємо "формочки". Ставимо у холодильник на декілька годин, а краще – на ніч.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати домашню нутелу, смачнішу ніж магазинна за нашим рецептом.