Літній торт "Кавун" – ідеальний десерт до свята Петра і Павла

12 липня 2023, 12:21
Читать новость на русском

Джерело:

Алекс Міль

Якщо ви ще не куштували торт "Кавун" – не зволікайте з його приготуванням. Такий оригінальний торт стане справжньою окрасою столу.

Дуже оригінальна подача цього торта не залишить осторонь нікого. Він настільки яскравий, а ще смачний, що підійде до свята: дитячого чи дорослого.

Читайте також Такого ви ще не куштували: курячі стріпси в шоколадному соусі з перцем чилі

Спробуйте приготувати торт "Кавун" вдома та здивуйте смачним десертом рідних та близьких.

Рецепт торта "Кавун"

  • Час: 3 години
  • Порції: 6 – 8
Інгредієнти для бісквіта:
 – 70 грамів свіжого шпинату;
 – 70 грамів молока;
 – 50 грамів олії;
 – 120 грамів борошна;
 – 60 грамів цукру + 10 грамів ванільного цукру;
 – 1 яйце;
 – 8 грамів розпушувача.
Для желе:
 – 50 грамів води + 8 грамів желатину;
 – 300 грамів вишневого компоту чи соку;
 – ягоди лохини чи чорниці.
Для крему:
 – 300 грамів жирних вершків (33%);
 – 200 грамів натурального йогурту;
 – 14 грамів желатину + 70 грамів холодної води;
 – 5 ложок цукрової пудри.

Приготування:

  • Викладаємо в блендер промитий шпинат і молоко та перебиваємо в пюре.
  • До яйця додаємо цукор і ванільний цукор і гарно збиваємо вінчиком. Додаємо олію і шпинат, вимішуємо.
  • Борошно з'єднуємо з розпушувачем, висипаємо до шпинатної маси. Вимішуємо вінчиком і переливаємо в форму застелену пергаментом. Випікаємо при 180 градусах 25 хвилин. Даємо випічці охолонути.

  • Заливаємо 14 грамів желатину 70 грамами холодної води і залишаємо набухати.
  • До вершків додаємо цукрову пудру і збиваємо крем. Змішуємо крем, білий йогурт та розтоплений желатин. Заливаємо поверх бісквіта і даємо крему застигнути.
  • Заливаємо 50 грамів води + 8 грамів желатину, та дайте набухнути. Розтоплюємо желатин, вливаємо до компоту чи соку, розмішуємо і заливаємо поверх білого шару. В желе закиньте ягідки, ніби це кісточки кавуна. Залишіть в холодильнику до повного застигання і подавайте.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати ягідний пиріг з популярного видання The New York Times.