До Дня шоколаду, яке припадає на 11 липня, 24 Канал пропонує зробити кулінарний експеримент, приготувавши курячі стріпси із соусом з чорного шоколаду та перцю чилі. Поєднання солодких та пікантних ноток неодмінно кине виклик традиційним уявленням про страви з курятини.

Рекомендуємо Картопляні човники із курячим фаршем: смачні рецепти на щодень і свято

Не варто вагатись у відтворенні цього незвичного рецепта. Лише уявіть: шоколад з його кремовою текстурою надасть гіркуватості із солодкуватим післясмаком, а ніжна та соковита курятина – приємні солоні відтінки у кожному шматочку. Ця нетипова комбінація може надати вам новий кулінарний досвід, до якого ви захочете повернутися.

Яку курятину краще обрати

Якщо ви прагнете отримати максимум насолоди від страви та мінімум часу на підготовчі процеси, тоді рекомендуємо курячі стріпси від ТМ "Наша Ряба", які виготовляються з курячого філе. Вони вже порізані на потрібні шматочки, тому цей продукт можна легко та швидко приготувати без будь-якої мороки, необхідно лише дістати з упаковки. Курячі стріпси часто обирають як для закусок, так і для основної страви.

Про якість м’яса можна також не хвилюватися, адже ТМ "Наша Ряба” – надійний виробник курятини, якому вже понад 20 років довіряють споживачі. Зокрема, продукцію бренду знають 96% українців, а кожен другий купує смачну курятину цього виробника. Погодьтесь: це найкращий показник, який лише підтверджує: "Наша Ряба" – це лише свіже та якісне м’ясо, що відповідає усім міжнародним стандартам.

Отже, з головним інгредієнтом визначились. А як стріпси приготувати у шоколадному соусі з перцем чилі – розповідаємо у покроковому рецепті.

Рецепт курячих стріпсів в шоколадному соусі з перцем чилі

Рецепт курячих стріпсів в шоколадному соусі з перцем чилі
Курячі стріпси в шоколадному соусі з перцем чилі: приклад подачі / Фото Shutterstock

Час: 40 хвилин
Порцій: 4

Приготування:

  • Апельсин помийте під проточною водою та обсушіть паперовими рушниками. Натріть його цедру на дрібній тертці.
  • Часник очистіть та подрібніть через прес, перець чилі – тонко нашаткуйте.
  • Поламайте шоколад. Розтопіть на водяній бані зі шматочком вершкового масла.
  • До шоколаду додайте цедру апельсина, часник, перець чилі, сіль, перець та корицю.
  • Увімкніть духовку на 180 градусів.
  • Натріть курячі стріпси сіллю та перцем та виставіть на деко, змащене оливковою олією.
  • Відправте форму в духовку. Запікайте стріпси 20 хвилин, після чого полийте їх соусом та відправте у духовку ще на 5 хвилин.
  • Перекладіть курячі стріпси у тарілку та посипте мигдалевими пластівцями.

Смачного!