Рецепт найлегших осінніх макаронів з особливим соусом

26 вересня 2023, 18:36
Читать новость на русском

Обожнюєте макаронні вироби, але не знаєте вже з чим їх готувати? У нас є рецепт, який точно стане улюбленим.

Макарони завжди були доступним та бюджетним варіантом швидкого обіду чи вечері. Їх можна подавати з сиром, овочами, м'ясом чи рибою. З макаронів готують як солодкі, так і гострі запіканки.

Читайте також Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу

Ми пропонуємо спробувати приготувати їх з особливим соусом з печених овочів: томатів та перців.

Рецепт макаронів з томатним соусом

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти для соусу:
 – 3 болгарських перці;
 – 2 великі томати або чері замість них;
 – 2 головки часнику;
 – середньої гостроти перчик;
 – олія та духмяні трави, сіль;
 – 50 – 70 грамів вершків.

Приготування:

  • Розрізаємо солодкі перці навпіл і видаляємо насіння й серединку. Викладаємо їх на фольгу і деко вверх шкіркою. Туди ж цілі томати, надрізану головку часнику з олією, додаємо гострий перчик та трави. Присмачуємо все спеціями і поливаємо олією.
  • Запікаємо овочі під верхнім грилем 20 хвилин, поки шкірка перців не почорніє. Накриваємо харчовою плівкою і даємо охолонути.

  • Солодкі перці та томати зачищаємо від шкірки, часник вичавлюємо. Все збираємо у блендері, навіть сік, який утворився поки овочі запікались, бо він дуже ароматний.
  • Перебиваємо все в однорідну суміш.
  • На сковорідці обсмажуємо 100 грамів бекону, виливаємо туди ж овочевий соус, при необхідності додаємо сіль, трішки чебрецю чи орегано. Вливаємо вершки. Соус готовий!
  • Для макаронів відварюємо їх у киплячій підсоленій воді до готовності. Зціджуємо воду.
  • Перекладаємо їх в сковорідку з соусом, додаю ще трохи води, щоб був навіть трошки рідкуватий соус, адже вироби швидко всотують вологу.
  • Натираємо сир та перемішуємо все. Дуже смачно додати порвані листочки базиліку й трішки зверху запашної олії.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати смажену рибу у вершках зі шпинатом та чері.