Укр Рус
10 жовтня, 15:27
2

Маринована капуста з буряком, або як приготувати універсальну закуску до столу

Восени та взимку зовсім не вигідно купувати свіжі овочі, адже вони захмарно коштують. Аби присмачити обідню страву, обов'язково заготуйте вже сьогодні мариновану капусту пелюстками.

Маринова капуста в буряковому соку – відмінний варіант бюджетної закуски взимку. Її легко готувати, а серед інгредієнтів всі доступні продукти.

Читайте також Особливі страви з фрикадельок, які не залишаться на завтра

Подавайте її як самостійну закуску до святкового столу, або до м'ясних чи рибних обідніх страв на щодень. Термін зберігання цієї капусти 1,5 – 2 місяці, в залежності від температури: чим вищою вона буде, тим більша ймовірність появи плісняви.

Рецепт маринованої капусти пелюстками

  • Час: 4 години
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 1 білоголова капуста (1,5 – 2 кілограми);
 – 1 запечений буряк (250 – 300 грамів);
 – 5 зубчиків часнику;
 – 3 столові ложки соняшникової олії;
Для маринаду:
 – 1 літр води;
 – 4 столові ложки цукру;
 – 100 грамів 9% столового оцту;
 – 6 горошин чорного перцю;
 – 3 лаврові листи;
 – 2 столові ложки солі.

Приготування:

  • Розігріваємо духовку до 180 градусів та запікаємо буряк у фользі 1,5 – 2 години. Час залежить від розміру овоча.
  • Готовий буряк нарізаємо кружечками, а далі соломкою.
  • Розчавлюємо очищений часник пласкою стороною леза ножа.
  • Капустину очищаємо від верхніх листочків та нарізаємо квадратними шматочками зі стороною приблизно 3 – 4 сантиметри. У готовому вигляді вони будуть нагадувати пелюстки.
  • Для маринаду вилийте в каструлю 1 літр води та додайте сіль, цукор, 3 лаврові листки та 6 горошинок чорного перцю.
  • Доводимо все до кипіння, зменшуємо вогонь та прогріваємо маринад до розчинення солі й цукру. Знімаємо каструлю з плити та вливаємо оцет. Дайте маринаду трохи охолонути.
  • У чисту трилітрову банку викладайте шматочки капусти, чергуючи із буряком та зубчиками часнику. Залийте теплим маринадом, зверху влийте олії та закрийте кришкою.
  • Через 3 – 5 діб капуста буде готовою до споживання.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати смачні десерти з яблук.