Медовий рулет – це не тільки смачна домашня випічка, а й чудовий подарунок до свята. Він легкий та доступний у приготуванні, а смак – неймовірний, тане в роті.

Читайте також Під силу навіть аматору: курячий шашлик з сезонними овочами за лічені хвилини

Така випічка стане справжньою окрасою святкового столу, або відмінним десертом до чаю чи кави.

Рецепт медового рулету

  • Час: 2 години
  • Порції: 6

Приготування:

  • На низькому вогні підігріваємо мед декілька хвилинок та додаємо соду. При постійному помішуванні проварюємо до карамельного забарвлення. Знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло та перемішуємо до однорідності, охолоджуємо.
  • В миску розбиваємо яйця, додаємо сіль та збиваємо 1 – 2 хвилинки. Всипаємо цукор та збиваємо ще 4 – 5 хвилинок до побіління маси.
  • Просіюємо борошно та вливаємо медову суміш. За допомогою лопатки перемішуємо до однорідності.
  • Застилаємо деко пергаментом.
  • Виливаємо медове тісто та розрівнюємо лопаткою в тонкий пласт. Відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на 7 – 10 хвилинок.
  • Після дістаємо, перегортаємо корж та скручуємо рулетиком, охолоджуємо.
  • Для крему збиваємо дуже холодні вершки до стійких піків. Додаємо крем-сир та цукрову пудру, перемішуємо до однорідності.
  • Змащуємо корж кремом та додаємо улюблені ягоди, загортаємо в щільний рулетик та відправляємо в холодильник на годину стабілізуватися.

Смачного!