Створення неповторних смаколиків – це не тільки кулінарна традиція, а й спосіб зігріти серця та створити особливу атмосферу. В ці дні, коли сім'я об'єднується навколо столу, новорічне печиво стає маленькою порцією тепла та уваги, яку ми можемо дарувати одне одному.

Цікаво Спробуєте раз – готуватимете завжди: особливий рецепт курячих гомілок з кукурудзою

Рецепт новорічного печива

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Святковий смаколик / Фото kwestia smaku

Приготування:

  1. Вершкове масло наріжте кубиками і доведіть до кімнатної температури.
  2. Яйце також дістаньте з холодильника. Кокосову стружку подрібніть в кавомолці.
  3. Змішайте борошно з меленою кокосовою стружкою, розпушувачем і ванільним цукром і відставте.
  4. В окремій мисці збийте масло з дрібним цукром або цукровою пудрою до утворення пишної маси приблизно 7 хвилин.
  5. Додайте яйце і збивайте ще 3 хвилини.
  6. Додайте суміш з борошном і стружкою і ретельно перемішайте до однорідності. Поставте в холодильник приблизно на 1 годину.
  7. Розділіть тісто на 3 частини.
  8. Поки працюєте з першою частиною тіста, решту тримайте в холодильнику. Розігрійте духовку до 160 градусів.
  9. Розкачайте тісто, при необхідності присипавши його борошном.
  10. Виріжте кружечки і викладіть їх на деко, застелене папером для випічки. Всього у нас вийде 40 кружечків.
  11. З половини кіл виріжте зірку.
  12. Вирізані зірочки викладіть на деко і випікайте приблизно 15 хвилин.
  13. З’єднайте тісто, що залишилося, і знову виріжте печиво. Випікайте решту тіста з холодильника.
  14. Після випікання змастити все печиво чайною ложкою варення, а печиво з вирізаною зірочкою посипте цукровою пудрою через ситечко.
  15. Помістіть їх на печиво, змащене варенням, і обережно притисніть. Печиво готове до подачі.