Не смажте так кабачки: перевірений рецепт оладок на сковорідці
17 липня 2023,
17:01
Читать новость на русском
Джерело:
Роксоланан ГарасимівКабачки можна приготувати різними способами, але найсмачнішою стравою будуть однозначно оладки, або деруни.
Деруни або оладки з кабачків стануть відмінним варіантом до обіду чи вечері, а ще, якщо запекти їх в духовці можна подавати до сніданку.
Читайте також Свято навіть у будній день: 3 небанальні рецепти з курячих ковбасок
Вони ідеально смакують зі сметаною, кефіром, грецьким йогуртом, або домашнім соусом дзадзикі.
Рецепт оладок з кабачка
- Час: 45 хвилин
- Порції: 4
– 4 середні картоплини;
– 1 кабачок;
– 2 курячих яйця;
– 1 столова ложка йогурту або сметани;
– 1 чайна ложка вершкового масла;
– половинка ріпчастої цибулі;
– спеції (хмелі-сунелі, чорний мелений перець);
– сіль;
– 1,5 столової ложки борошна.
Приготування:
- Ретельно почистіть картоплю та цибулю. Натріть їх на дрібній тертці або пропустіть через комбайн з відповідною насадкою.
- Кабачок натріть на дрібній тертці та відіжміть з нього зайвий сік.
- Картоплю, цибулю, кабачок, яйце, йогурт або сметану, спеції, вершкове масло та борошно ретельно перемішайте.
- Розігрійте сковорідку з антипригарним покриттям на середньому вогні. За допомогою ложки формуйте деруни та обсмажуйте їх на сухій сковорідці з обох боків до готовності.
Готові оладки подавайте до столу зі сметаною.
Смачного!
Сподобався рецепт оладок? Спробуйте також приготувати кабачкову ікру, смачнішу ніж в магазині.