Такої смакоти ви ще не їли: готуємо курячий паштет з мармеладом з перців та апельсину
23 січня 2024,
17:40
Читать новость на русском
Джерело:
valeria.matrokhinaПаштет дуже просто приготувати вдома. Спробуйте зробити його цікавішим, додавши до намазки мармелад.
Апельсиновий мармелад лише підкреслить смак курки. Вам це точно сподобається.
Варто спробувати Смачніше за вінегрет: геніальний салат з буряка до вечері
Рецепт паштету з апельсиновим мармеладом
- Час: 1 година
- Порцій: 6
Інгредієнти для паштету:
– 500 – 600 грамів курячого філе та філе стегна;
– 1 цибуля;
– 1 морква;
– часник, тим'ян, чорний перець, ялівець, коріандр, мускатний горіх, сіль до смаку;
– масло гхі або вершкове масло.
Для мармеладу:
– 2 – 3 апельсини;
– дрібно посічена шкірка 1 апельсину;
– 1 червоний болгарський перець;
– 1 – 2 перці чилі;
– тим'ян, сіль до смаку.
Приготування:
- Поріжте курку кубиком, а очищену моркву та цибулю – довільними шматками. Покладіть все у форму для запікання.
- Додайте подрібнений часник, сіль, спеції та масло. Запікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Головне, щоб овочі стали м'якими, а курка приготувалась.
- Тим часом дрібно нашинкуйте цедру 1 апельсина без білої частини.
- Апельсини очистьте та зніміть всі плівки. Частинки наріжте кубиком.
- З перцю вийміть зернята та наріжте його також кубиком. Також наріжте перець чилі.
- Відправте всі інгредієнти для мармеладу в каструлю. Варіть хвилин 30 – 40 на середньому вогні, поки не буде консистенції тягучого мармеладу.
- Готову курку та овочі подрібніть у блендері. Перекладіть паштет у тарілку, а на нього викладіть мармелад. Можна також додати фісташки.