Такої смакоти ви ще не їли: готуємо курячий паштет з мармеладом з перців та апельсину

23 січня 2024, 17:40
Читать новость на русском

Джерело:

valeria.matrokhina

Паштет дуже просто приготувати вдома. Спробуйте зробити його цікавішим, додавши до намазки мармелад.

Апельсиновий мармелад лише підкреслить смак курки. Вам це точно сподобається.

Варто спробувати Смачніше за вінегрет: геніальний салат з буряка до вечері

Рецепт паштету з апельсиновим мармеладом

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Інгредієнти для паштету:
– 500 – 600 грамів курячого філе та філе стегна;
– 1 цибуля;
– 1 морква;
– часник, тим'ян, чорний перець, ялівець, коріандр, мускатний горіх, сіль до смаку;
– масло гхі або вершкове масло.

Для мармеладу:
– 2 – 3 апельсини;
– дрібно посічена шкірка 1 апельсину;
– 1 червоний болгарський перець;
– 1 – 2 перці чилі;
– тим'ян, сіль до смаку.

Приготування:

  1. Поріжте курку кубиком, а очищену моркву та цибулю – довільними шматками. Покладіть все у форму для запікання.
  2. Додайте подрібнений часник, сіль, спеції та масло. Запікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Головне, щоб овочі стали м'якими, а курка приготувалась.
  3. Тим часом дрібно нашинкуйте цедру 1 апельсина без білої частини.
  4. Апельсини очистьте та зніміть всі плівки. Частинки наріжте кубиком.
  5. З перцю вийміть зернята та наріжте його також кубиком. Також наріжте перець чилі.
  6. Відправте всі інгредієнти для мармеладу в каструлю. Варіть хвилин 30 – 40 на середньому вогні, поки не буде консистенції тягучого мармеладу.
  7. Готову курку та овочі подрібніть у блендері. Перекладіть паштет у тарілку, а на нього викладіть мармелад. Можна також додати фісташки.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати домашній крем-сир. Він вийде кращим, ніж магазинний.