Шеф-кухар Валентина Саєнко поділилася з читачами рецептом ніжного домашнього паштету з курячої печінки, який стане улюбленим на вашому столі. Його легко готувати, й не потрібно використовувати духовку.

Читайте також Просте рішення для вечері в родинному колі – гомілки з рисом у духовці

Щоб приготувати швидкий перекус потрібно тільки дістати його з банки, намазати на хліб чи грінку і подати до столу. Печінковий паштет зручно зберігати в холодильнику у щільно закритій банці або харчовому контейнері. А головне, що корисний (бо знаєте з чого зроблено) та швидкий в приготуванні паштет з курячої печінки їдять навіть ті, хто не любить печінку. Цей паштет їдять всі за обидві щоки!

Рецепт домашнього паштету з курячої печінки

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Ретельно очистіть овочів, курячу печінку промийте водою та зріжте плівки.
  • Моркву наріжте дрібно та обсмажте на розігрітій сковорідці з олією. Далі додайте нарізану дрібними кубиками цибулю та продовжуйте обсмажувати до прозорості. Цибуля не повинна стати золотистою. Смажимо кілька хвилин і додаємо печінку та часник.
  • Додаємо масло, вино, випаровуємо алкоголь. Це займе ще хвилин 15. Знімаємо з вогню, перебиваємо блендером в однорідну масу.


Паштет з курячої печінки / Фото з особистого архіву Валі Саєнко

  • Виливаємо знову на сковорідку, додаємо вершки, даємо закипіти, постійно помішуючи. Солимо, перчимо і готово! Після охолодження паштет застигне і стане досить щільним.
  • Щоб паштет довго зберігався у холодильнику, залийте його зверху розтопленим вершковим маслом, щоб воно повністю покривало йогою
  • Подаємо з хлібчиком, мармеладом з цибулі чи навіть з улюбленим варенням.

Смачного!