Така паска залишається м'якою протягом тривалого часу. Тому її можна приготувати навіть у Чистий четвер, а їсти вже у неділю.

Варто спробувати Коли гості на порозі: як накрити стіл за 15 хвилин з "Водним Світом"

Коньячна паска з цукатами

  • Час: 3 години 20 хвилин
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Закип'ятіть пів склянки молока. Запарте ним 100 грамів борошна та розмішайте. Дріжджі розведіть у решті теплого молока, додайте 100 грамів борошна, перемішайте і залиште на 10 хвилин. Потім з'єднайте суміші, перемішайте, накрийте і залиште на 1 годину.
  2. Жовтки збийте з цукром і сіллю до побіління. Половину влийте в дріжджову масу, додайте 300 грамів борошна, вимішайте і дайте підійти 20 – 30 хвилин.
  3. Далі додайте другу частину жовткової маси, решту борошна, м'яке масло, збиті білки, ванільний цукор, цедру і перемішайте. Додайте коньяк, промиті родзинки та цукати. Добре вимішайте тісто, після чого накрийте його рушником і дайте підійти протягом 1 години.
  4. Помніть тісто і розкладіть його у форми на 2/3 об'єму. Залиште на 15 хвилин.
  5. Випікайте при температурі 200 градусів 30 хвилин.
  6. Для глазурі закип'ятіть на маленькому вогні воду з цукром до карамелізації. Білки збийте до крутої піни, додайте в карамель і перемішайте.
  7. Змастіть готові паски глазур'ю та прикрасьте родзинками й цукатами.