Ця смачна паска на жовтках цілком може стати вашою улюбленою. Тому обов'язково збережіть цей рецепт.

Варто спробувати Крабові палички – універсальний продукт: 4 страви, які можна приготувати з ТМ "Водний Світ"

Рецепт паски від Лілії Цвіт

  • Час: 5 годин
  • Порцій: 10

Приготування:

  1. Молоко кімнатної температури налийте у велику миску, додайте цукор та дріжджі. Ретельно перемішайте та всипте 8 столових ложок борошна. Знову перемішайте.
  2. Накрийте миску харчовою плівкою та залиште у теплому місці на 30 хвилин.
  3. В окремій мисці з'єднайте м'яке вершкове масло, розтоплений смалець, сметану, жовтки, цукор, ванільний цукор та дрібку солі. Збийте міксером до розчинення цукру.
  4. Вилийте жовткову суміш до опари та додайте борошно в 3 етапи, постійно вимішуючи тісто.
  5. Змастіть робочу поверхню олією та викладіть на неї тісто. Вимішуйте протягом 15 хвилин, щоразу підливаючи трішки олії.
  6. Перекладіть тісто знову в миску, накрийте плівкою та залиште на 1,5 – 2 години, щоб тісто підросло.
  7. Після цього змастіть руки олією та помніть тісто знову. Додайте горілку, цедру лимона та запарені сухофрукти, обсипані 2 столовими ложками борошна.
  8. Замісіть тісто з сухофруктами до однорідної консистенції та знову накрийте шаром харчової плівки. Відправте підростати вдруге у тепле місце на годину. Зверху змастіть тісто олією.
  9. Ще раз вимісіть. Підготуйте форми для випікання та викладіть у них тісто, заповнивши їх на третину. За бажанням можна прикрасити верх паски фігурками з тіста.
  10. Коли паска у формах підійде втричі, змастіть верх жовтком та відправте випікатися в розігріту до 160 градусів духовку. Маленькі паски випікайте до 30 хвилин, а великі – годину.